2015-07-27
上网见到元朗开左间韩式甜品店,前几日终于有时间同朋友一齐黎食😋因为系闲日,唔算多人,一入到去就揾到位坐低,再行出去落order我本身好钟意食雪花冰,所以今次就叫士多啤梨雪花Seolhwa with Strawberry试下先之前试过旺角𠮶间韩式甜品店(最近元朗又开左分店),价钱都系60几,谂住雪花冰应该都系同𠮶间差唔多size点知一送黎,哇!比𠮶度既份量多成倍(可能成本唔同挂,但系消费者角度来讲呢度系抵食啲既)讲番呢个雪花冰,份量多到2个人空肚去食都够饱士多啤梨铺满晒系啲雪花冰上面,仲淋左啲炼奶,外观真系相当吸引😋一啖食落去,feel到雪花整得好绵好细,加左炼奶既雪花冰真系无得输!不过士多啤梨就酸左少少,加埋雪糕同雪花食就中和番啲味好啲啲😣食雪糕或者雪花冰最惊就系食到中间至底部无哂啲配料好寡但呢度系底部都有配料,完全唔使担心上面既问题我觉得好贴心既系,呢度有得比你自己去斟水,食完甜野饮番杯水就岩哂不过呢度可能为咗避免啲冻野好快溶,冷气开得好大😣,坐到就黎结冰,下次要带番件外套总括黎讲,呢度既环境唔错,职员好nice😊,食物质素都好好,而且真系抵食,一定会再黎试下其他甜品😋😋😋
点知一送黎,哇!比𠮶度既份量多成倍
(可能成本唔同挂,但系消费者角度来讲呢度系抵食啲既)
讲番呢个雪花冰,份量多到2个人空肚去食都够饱
食雪糕或者雪花冰最惊就系食到中间至底部无哂啲配料好寡
但呢度系底部都有配料,完全唔使担心上面既问题