2009-04-20 40 浏览
去到又一城shopping,想起呢间嘅Rosemary Chicken仲未试,以为好多人排队,点知攞咗飞,行咗十五分钟,已经叫过咗我地个no,唯有后补再排过,点知几分钟就轮返到我地,真系好彩。今次叫了一个set, dinner special for 2 persons.1. Limonata Lemon - 意大利汽水,摆到明系Lime soda咁款,不过几好饮嘅。2. House wine - 白酒一杯,毫毛特别。3. Assorted Bread - 好软、好松,饼干好脆,黑醋同olive oil就冇咩特别,唔够香。4. Seared Tuna Salad 烧腌吞拿鱼沙律 - 真系唔系人人可以顶得顺阵味,我同小公主都食惯嘅都系咁话。我话生嘅吞拿鱼,始终都系日本嘅好味好多。5. Penne Rustica 焗蒜茸虾及鸡通粉 - 个cream sauce好creamy,好香,肯定落咗大量cheese,料就十足,好丰富,粉都几爽口,不过不失。6. Rosemary Roast Chicken 烧露丝玛莉鸡 - 今晚最期待嘅主角终于出场,不过rosemary又落唔够,肉又唔系太滑,好失望

2. House wine - 白酒一杯,毫毛特别。

6. Rosemary Roast Chicken 烧露丝玛莉鸡 - 今晚最期待嘅主角终于出场,不过rosemary又落唔够,肉又唔系太滑,好失望,真系好失望。

7. Chocolate Mousse with Fresh Fruit 朱古力慕司配鲜果 - 全晚最好反而系呢个甜品,Mousse打得好滑,有鲜果中和肥腻感觉,好~~~!

Comments : 水准仍然保持,唔系特别好食,但呢个价钱算抵,不过就愈嚟愈嘈。
Limonata Lemon
House wine