2014-08-02
今次系第2次食小男孩了~仍然系怀念0系法国一POT POT食青口既爽快感觉~呢餐一行6位, 叫个4人餐, 道道菜都有得拣 首先系CASCER SALAD, 个碗大过个头!!!由最低既罗文菜, 咸鱼仔, 脆包仔,到顶既芝士粉同芝士片, 样样料齐哂--俾你自己捞 好明显食得出系好新鲜既菜, 酱汁份量恰到好处, 唔会捞完之后浸哂水咁 份量系足够6个人分有多!!!汤有周打蚬同埋正常红白~冇咩特别, 但服务员姐姐好nice咁奉上share bowl俾我地 attentive!!赞!!主菜黎喇!!!我地有2款青口拣--白酒煮青口走唔甩喇~common sense都知, 白酒0系煮既过程酒精会挥发哂..但佢呢度用既白酒留返好浓既甜味, 加埋青口既鲜味, 个汤变哂精华<3其实都预左蓝青口系frozen货架喇~(笑)但呢度煮到d蓝青口一d冰鲜味都冇 , 仲keep住多料!!!满既!!哈哈芝士唔系我喜好, 所以我冇意见, 但朋友话唔太好~main拣左大虾天使面同带子意大利饭, 嗯..份量系一人一啖仔~不过都唔错既, 带子意大利饭个带子虽然系冰鲜..但系佢地煎封左2边到金黄色, 中间一
仍然系怀念0系法国一POT POT食青口既爽快感觉~
份量系足够6个人分有多!!! 汤有周打蚬同埋正常红白~冇咩特别, 但 服务员姐姐好nice咁奉上share bowl俾我地 attentive!!赞!!
其实都预左蓝青口系frozen货架喇~(笑)但呢度煮到d蓝青口一d冰鲜味都冇 , 仲keep住多料!!!满既!! 哈哈芝士唔系我喜好, 所以我冇意见, 但朋友话唔太好~ main拣左大虾天使面同带子意大利饭, 嗯..份量系一人一啖仔~不过都唔错既, 带子意大利饭个带子虽然系冰鲜..但系佢地煎封左2边到金黄色, 中间一丝丝好juicy~
个天使面用左好浓既香草酱, (虾冇食)面好爽既~唔错!! 大盘拣左羊架同猪肋骨~因为食完青口太满足..所以都系将d机会俾朋友试~
可以讲既系羊架系够"淋"既, 不过唔系order既5成熟~~ 甜品系有得拣既~最值得提既系个crumble~好大粒既crumble入面系黑加伦子粒~都几match