2019-05-18 173 浏览
眨眼又一年,到左龙舟水嘅月份,特登去睇朋友玩水,然后一齐行一阵海旁再去食海鲜,三圣海鲜性价比高,去朋友食开嘅泰海鲜,食乜嘢由佢话事。一班人可以试多啲嘢食,食得好丰富每人都唔使$500。海鲜汤热辣辣嘅海鲜汤饮落鲜甜,汤渣就睇得到有几丰富啦!有鱼、赖尿虾、蚬仔同埋蕃茄薯仔。豉油皇鲍鱼鲍鱼够晒弹牙,新鲜肉厚,加上豉油皇味道更加提升。泰皇芝心虾丸一咬落去有爆汁嘅感觉,外面一层脆卜卜嘅面包粒,芝士汁味道浓郁,虾肉Q弹,美味可口。青山湾焗龙虾青山湾出名食龙虾,面层焗得香脆可口,淡淡的芝士味,龙虾大大只肉嫩细致。白酒忌廉煮花甲乌冬底白酒香气扑鼻,忌廉汁 creamy, 感觉新奇味道清甜,花甲大只有肉吃,忌廉汁乌冬好饱肚。油盐焗奄仔蟹 呢个真系食到舔舔脷,奄仔蟹 的蟹膏多到要爆出嚟!以油盐焗 令到每一啖嘅味道都更加有层次,食得到蟹肉本身的原汁原味。 豉椒蛏子皇米粉底蛏子皇入口够新鲜冇腥味,米粉底两面都煎得好脆,伴豉椒汁非常惹味。招牌炸子鸡至于唔敢食太多海鲜嘅朋友,招牌炸子鸡就啱晒佢哋啦!皮脆肉嫩又多汁,好味道。虽然未到端午节,但系三圣邨已经好有气氛了,下个月再嚟打气!

一班人可以试多啲嘢食,食得好丰富每人都唔使$500。

海鲜汤

豉油皇鲍鱼
鲍鱼够晒弹牙,新鲜肉厚,加上豉油皇味道更加提升。

泰皇芝心虾丸

青山湾焗龙虾

白酒忌廉煮花甲乌冬底

油盐焗奄仔蟹

豉椒蛏子皇米粉底

招牌炸子鸡

虽然未到端午节,但系三圣邨已经好有气氛了,下个月再嚟打气!
  • 泰皇芝心虾丸
  • 青山湾焗龙虾