餐厅: 香港老飯店
资讯:

2018-12-24 347 浏览
今晚约咗好耐无见既朋友系中环饭聚, 既想无限时又可以试下新野,于是就嚟咗呢间『老饭店』虽然话个名有个老字, 但啲陈设一啲都唔老, 仲好新净企理, 啲员工都好好服务因为食量唔大既关系, 只系叫两𩠌一个甜品砂锅云吞鸡只系叫左半份, 但感觉好似同平时系其他上海菜舖头食既份量咁上下大细咁, 起码有8粒云吞, 仲要唔系迷你版㖞入埋有好多菜加埋啲鸡, 味道好清甜, 无乜油浮面, 啲汤我地都差唔多清晒咁滞仲叫左个九黄炒鳝煳, 本来就唔想叫, 但朋友话好耐无食想试下, 我就勉为其难顺下佢意啦无念过竟然有惊喜㖞, 啲鳝无乜细软骨, 啲汁味道啱啱好, 唔会太咸, 试过有间好出名既食呢啲上海菜既老饭店哇酱汁杰到就嚟变一旧旧咁, 呢度啲汁调较得恰到好处, 啲鳝入晒味, 咬落爽口弹牙, 正丫食到咁上下, 女仔就梗系想个饭局有个完美既句号—甜品啦叫左个高丽豆沙, 大大只热辣辣, 又唔系太甜, 啲红豆好多丫, 啖啖红豆香甜, 好滑丫, 一碟四个, 够我地食余呢餐饭食得好满足丫

因为食量唔大既关系, 只系叫两𩠌一个甜品

九黄炒鳗糊

食到咁上下, 女仔就梗系想个饭局有个完美既句号—甜品

呢餐饭食得好满足丫
2018-12-12