2020-05-05
第二次去forest而唔系借toilet😂其实上次食青花有少少失望......放假周围太多人, 撞正青花人少少就决定比多次机会佢👐🏻<蝶豆花青柠茶&鲜热情果梳打>蝶豆花同青柠酸酸地, 茶味够所以对我黎讲几好饮👍🏻不过啲冰融左就淡得好紧要😿Well~朋友都系离唔开热情果, 正常发挥: 就系热情果+梳打💁🏻♀️<烧菠萝蟹肉炒饭>菠萝, 肉松, 腰果, 蟹肉, 仲有传统菠萝炒饭(有我唔钟意既提子干😟) 朋友一个人食哂啲菠萝, 烧过既菠萝好好食咁话㖞😹腰果都好香脆(夹硬都想赞下佢🤗)饭炒得好干身粒粒分明, 整体好食, BUT, 捞匀啲料啲蟹肉唔见哂🙉<油酥手抓饼>以为系煎既手抓饼, 原来系焗架!🤡 放左成餐饭都仲系胀卜卜脆卜卜♥️<马沙文和牛咖喱>为左食手抓饼, 叫左个咖喱~😀冇记错menu total有四只咖喱有三个都辣既, 所以......好彩呢个咖喱都唔错, 有茄子, 秋葵, 草菇同埋牛肉, 牛肉一啲都唔痴牙, 煮到好腍😋咖喱𩠌手抓饼好味道, 单食咖喱会偏咸🧐------------------------------两个人食
<蝶豆花青柠茶&鲜热情果梳打>
<烧菠萝蟹肉炒饭>
<油酥手抓饼>
<马沙文和牛咖喱>
两个人食好饱好满足~ 个人认为今次叫既野食好食过上次食既⭐️星星推介菜式😅btw张单帮我地计埋人均消费, 真系好感动🙌🏻