2019-03-12
Ritz Carlton cafe103今期同Givenchy合作有个pink afternoon tea🎀又系我最爱嘅粉红色,趁住妈咪生日当然要去试吓~😍今次呢个Tea set份量都唔算少,有四款咸点六款甜点,咸点方面最钟意个蟹肉鱼子酱沙律包同迷迭香火腿配蜜糖芥末酱瑞士卷😋,味道几突出个包软熟,另外果两款就中规中矩唔算突出~反而成个Tea set甜点方面几出色😍👍🏻荔枝玫瑰杯:好fresh嘅配搭,里面嘅cream好滑😋👍🏻红桑子朱古力蛋糕:外面果层系酸酸地嘅红桑子外层,里面系好香浓嘅朱古力mousse蛋糕,呢个好好味!🤤👍🏻士多啤梨挞:呢个外型好特别,另外仲有一支好似唧唧冰咁细细支嘅红桑子酱俾你唧上去,tart里面系士多啤梨mousse,唔错!🤤👍🏻鲜果面包杯:上面有1块品牌logo嘅白朱古力,而里面嘅cream几滑配埋啲鲜果酱一齐食中和左份油腻感🤤😋粉红番石榴配云呢拿蛋糕:口感香滑蛋糕湿润,配上番石榴味几特别😋👍🏻整体来讲每款甜品都系几出色,反而个松饼就水准一般,比较硬😕而且份量亦比较细小,满足唔到我好钟意食松饼嘅欲望tim ~🙁🤣🤭不过酒店都好好,见我哋庆祝生日另外仲送咗两件小蛋
反而成个Tea set甜点方面几出色😍👍🏻荔枝玫瑰杯:好fresh嘅配搭,里面嘅cream好滑😋👍🏻红桑子朱古力蛋糕:外面果层系酸酸地嘅红桑子外层,里面系好香浓嘅朱古力mousse蛋糕,呢个好好味!🤤👍🏻士多啤梨挞:呢个外型好特别,另外仲有一支好似唧唧冰咁细细支嘅红桑子酱俾你唧上去,tart里面系士多啤梨mousse,唔错!🤤👍🏻鲜果面包杯:上面有1块品牌logo嘅白朱古力,而里面嘅cream几滑配埋啲鲜果酱一齐食中和左份油腻感🤤😋粉红番石榴配云呢拿蛋糕:口感香滑蛋糕湿润,配上番石榴味几特别😋👍🏻整体来讲每款甜品都系几出色,反而个松饼就水准一般,比较硬😕而且份量亦比较细小,满足唔到我好钟意食松饼嘅欲望tim ~🙁🤣🤭不过酒店都好好,见我哋庆祝生日另外仲送咗两件小蛋糕俾我哋,味道都几好😋
不过整体来讲呢个T set质素都算几唔错(最重要系生日嘅妈咪食得好开心☺️)~食完之后用张单可以去Givenchy 换返份小礼物,所以都好值得去食~😍☺️🎀
食完个靓Tea人都开心啲~😙🥰💞💝😛