2016-11-23 426 浏览
白鱼蛋造一粒靓鱼蛋,完全取决于鱼浆。鱼浆常见于不同比例既 门鳝、九棍、䱛仔「鱼蛋三宝」。门鳝有韧性、九棍有鱼味、䱛仔则有弹性. 如何掉冰遣浆, 系老师父毕生追寻既工艺!有基本概念喇~又去呢度新东记潮洲粉面专家食白鱼蛋我选呢度!道理好简单, 睇睇桌面酱油架:有香浓辣椒油、有♡♡鱼露♡♡. 你懂的!鱼蛋鱼片中, 常见有不规则气孔, 系制作过程中, 挞鱼浆必然会留下既印记.呢一碗鱼蛋河:鱼蛋味浓, 鲜香, 粉嫩, 在嘴中, 绝吾会死实实, 沉甸甸......㓥鱼起骨拆肉制鱼蛋, 就一定有鱼骨下栏, 用黎淆汤就最好不过. 鱼汤保证有沉稳既底味, 配合猪骨淆煮, 已经浓鲜香甜......座响收银前面一号桌, 一碗粉15分钟时间, 己有几位熟客, 迎接今晚降寒, 来购买鱼蛋生料, 准备火㶽配料, 围炉取暖你呢, 食白鱼蛋又常会去边度?
白鱼蛋

有基本概念喇~
又去呢度

新东记潮洲粉面专家

食白鱼蛋我选呢度!

你呢, 食白鱼蛋又常会去边度?