2025-02-23
🍊 餐厅名称:Antidote (北角)🐝 味道:9/10环境:9/10整体分数:9/10💰人均:$400+———————————————————人气韩式餐厅,无论系格调抑或装修,都非常得体。而且主理人仲要系一位高大靓仔嘅韩国Oppa,真系心心眼!生腌酱油三文鱼💰248一直都想试吓韩式嘅生腌三文鱼,不过香港比较难揾到,今次终于俾我喺呢间餐厅度发现到,即刻叫嚟试吓。厚切三文鱼加上酱油生腌得好彻底,每一口都充满着酱油嘅香味。食材好新鲜,食得好放心!而且会附上两个饭团一齐食。白切肉💰230唔好以为好肥腻,其实食落系爽口的!呢个份量绝对可以四五个人share都唔过分。包埋生菜同其他酱料一齐食,完全停唔到口。海鲜煎饼💰 160我第一次食到料多过饼!份量上真系绝不欺人,虾食落爽口,证明系新鲜!而且仲有好多葱铺满底,口感非常丰富。泡菜牛肉釜饭💰108泡菜同牛肉呢个无敌组合真系冇得输,而且牛肉亦都冇比泡菜抢咗风头,酸酸辣辣好开胃。
味道:9/10
环境:9/10