2024-06-02 69 浏览
我真系好钟意打边炉🤭一年四季几时打都冇问题😌今日同朋友嚟呢一间位于太子嘅火荟中日火锅,环境阔落舒适,食材好新鲜,而且仲有独立房可以唱卡拉OK😎 最正系,楼下好多泊车位,非常方便👍呢度嘅火锅食材,出名新鲜,生猛海鲜乜都有👍 埋单仲有八五折真系好抵😎🌟火锅一品猪骨煲食得麻辣火锅多,有时都想试吓呢一啲传统嘅汤底😌 呢个猪骨煲用咗大量嘅猪骨熬制,仲可以食埋啲猪骨🤣 汤底非常鲜甜,有鲜甜嘅猪骨味,仲加入咗大量嘅粟米红萝卜,白萝卜等等蔬菜,最正系加入胡椒,越煲越有胡椒嘅辣味,非常正👍🌟本地牛切鲜牛肉质素非常好,油花分布好均匀👍 新鲜嘅靓牛肉,只要渌几秒就食得,牛味浓郁,肉质软嫩,非常推荐👍🌟手打双拼丸虾丸及墨鱼丸各四粒,两款丸都好弹牙,我自己钟意虾丸多啲,非常爽口,而且虾味好出👍🌟黑松露饺一客有六只,煮完之后每只都胀卜卜👍 黑松露味好浓郁,仲加入咗菇,钟意食黑松露嘅朋友必食🫶🏻🌟脆鲩片非常新鲜,而且切得好靓,真系又鲜又爽脆😌🌟稻庭乌冬估唔到份量咁大,两个人食真系好饱😂 乌冬索咗胡椒猪骨汤嘅精华,真系几饱都食得晒😎🌟皇帝菜非常新鲜,份量都足👍虽然而家好兴一个价钱任食嘅火锅,但系未必所有配料质素都好,

🌟火锅一品猪骨煲

🌟本地牛切鲜牛肉

🌟手打双拼丸

🌟黑松露饺

🌟脆鲩片
非常新鲜,而且切得好靓,真系又鲜又爽脆😌

🌟稻庭乌冬

🌟皇帝菜
非常新鲜,份量都足👍

虽然而家好兴一个价钱任食嘅火锅,但系未必所有配料质素都好,呢度虽然唔系任辰,但系全部嘢质素都好高,用料新鲜,而且环境都好好,可以慢慢坐,聚会首选🫶🏻

2024-05-28
  • 极上本地手切鲜牛肉