2023-11-16
近日天气转凉,终于有啲步入冬天的感觉,呢个时候最适合食火锅。家人带我黎咗呢间我从未试过的火锅店试食好嘢。冬瓜瑶柱汤$88食火锅怕热气,叫呢个汤底最适合,冬瓜清热。呢个汤底好清甜,瑶柱好多,味好出,即使个汤底好清,味道仍然鲜甜。手切安格斯肥牛(小)$368好靓嘅安格斯肥牛,色泽鲜红新鲜,雪花都多,放落锅内渌几秒钟,一啖放入口,口感软腍,牛肉味香气四溢。美国桶蚝$168桶蚝好大只,好饱满,入口Juicy ,爽滑鲜甜味美。四宝手打丸$182有虾丸,墨鱼丸,牛丸同埋猪肉丸,手打真系唔同啲,质地爽弹,入口有鲜味。最钟意墨丸够多墨鱼味同埋虾丸够爽口。鲜虾水饺$70真材实料嘅鲜虾水饺,只只馅料丰富爆料,入面嘅鲜虾够新鲜爽口,虾味浓。西洋菜带子饺$70同鲜虾水饺一样皮薄馅靓,西洋菜较多,带子大鲜甜,食多几只都唔会腻。鱼蓉面$48呢个面啖啖都系鱼,鲜甜冇罪恶感。西洋菜$40好嫩,完全冇渣。总括而言,呢间火锅店嘅食物质素几好,物有所值,餐厅环境干净卫生,唔会好嘈吵,几适合家庭聚会。
冬瓜瑶柱汤$88
手切安格斯肥牛(小)$368
美国桶蚝$168
桶蚝好大只,好饱满,入口Juicy ,爽滑鲜甜味美。
四宝手打丸$182
鲜虾水饺$70
西洋菜带子饺$70
鱼蓉面$48
呢个面啖啖都系鱼,鲜甜冇罪恶感。
西洋菜$40
好嫩,完全冇渣。