2024-10-06
望住大馆呢个景观 真系值得我一再回访而且开始入秋 坐outdoor凉凉地零舍写意🫶🏻发现餐厅愈来愈抵食🈹点咗一个4-course 再单点一份沙律 两个人最后都食唔晒首先可以拣前菜或者沙律、pizza或者意粉/意大利饭、再拣海鲜或者牛扒、最后就系甜品正常Set dinner嘅份量应该每个course比a la carte少 但事实证明我错了🙅🏻♀️❣️安格斯牛肉丸 一份有成五大粒食落好重牛肉味 带少少筋位 系自家制先做到配埋少少芝士同浓郁嘅意大利蕃茄酱 系满足嘅感觉❣️吞拿鱼pizza 呢度主打食pizza 系必点item意大利蕃茄酱配上吞拿鱼、水牛芝士、洋葱整体感觉好清新 pizza嘅包体好烟韧 个size超大❣️ Filetto牛柳 点了7成熟 用铁板上枱 配上鼠尾草、烤蒜同迷迭香就咁唔加香草已经好好味 配上草又系另一番风味❣️鸡肉沙律 田园什菜用意大利黑醋拌匀 配上大大件鸡胸肉、蕃茄同香料洋葱食落好refreshing 而且鸡肉一啲都唔柴❣️Tiramisu 呢度嘅texture系我最爱嘅口感Mascarpone cheese果层好moistLady finger浸上espresso 唔会太
而且开始入秋 坐outdoor凉凉地零舍写意🫶🏻
发现餐厅愈来愈抵食🈹
❣️安格斯牛肉丸 一份有成五大粒
食落好重牛肉味 带少少筋位 系自家制先做到
配埋少少芝士同浓郁嘅意大利蕃茄酱 系满足嘅感觉
❣️吞拿鱼pizza 呢度主打食pizza 系必点item
意大利蕃茄酱配上吞拿鱼、水牛芝士、洋葱
整体感觉好清新 pizza嘅包体好烟韧 个size超大
❣️ Filetto牛柳 点了7成熟 用铁板上枱
配上鼠尾草、烤蒜同迷迭香
就咁唔加香草已经好好味 配上草又系另一番风味
❣️鸡肉沙律 田园什菜用意大利黑醋拌匀
配上大大件鸡胸肉、蕃茄同香料洋葱
食落好refreshing 而且鸡肉一啲都唔柴
❣️Tiramisu 呢度嘅texture系我最爱嘅口感
Mascarpone cheese果层好moist
Lady finger浸上espresso 唔会太湿又唔会太少 份量恰到好处
食落唔会话好甜 系一个完美嘅终结
呢度嘅店员同chef都好热情❤️🔥谂唔到想食咩 推介揾专人介绍