2025-01-29
今晚特别来到铜锣湾,为庆祝而选择咗这间网上评价超高的餐厅,果然冇失望!餐厅拥有靓靓的维港景色,气氛优雅,而佢最近推出嘅$880特选和牛套餐更系吸引。餐点由自家制酱汁南非鲍鱼开始,口感爽弹,令人开胃。随后上咗季节刺身,包括池鱼、章鱼同埋蓝鲸吞拿鱼,每一片都新鲜满足。接著是金䲝鱼腩手卷,厨师特别用脆饼来代替紫菜,咬落去脆脆的,搭配味道极佳,还有枫叶的装饰,打卡able。热菜方面,佢嘅海鲜茶碗蒸滑溜,之后上咗一碗清甜嘅蚬汤,味道清甜,中和咗之前嘅味道,等味蕾迎接主菜嘅冲击。主菜方面,我哋见到厨师喺水缸中直接捉左啲龙虾出黎,保证新鲜。搭配咗海胆酱,龙虾肉质爽弹,啖啖肉,好味。接下来的香煎鹅肝则非常香口,鹅肝味道浓郁。然后就系香煎日本宫崎和牛,油脂分布均匀,咬下去每一口都充满油香。食完肉之后,厨师安排咗烟肉蒜香炒饭。炒饭粒粒分明,包满蛋浆。最后,亦有均衡饮食的炒芽菜,为整餐增添一点清新感。甜品方面,我哋试咗提子味嘅蒟蒻啫喱,清爽又不会太甜,为这顿丰盛的晚餐画上完美的句号。整体而言,呢间餐厅无论系食物定系环境都非常出色,特选和牛套餐真系值得一试!服务态度亦都好好,侍应会不断斟茶,确保客人会keep
整体而言,呢间餐厅无论系食物定系环境都非常出色,特选和牛套餐真系值得一试!服务态度亦都好好,侍应会不断斟茶,确保客人会keep住饮到暖茶,亦都会细心介绍每一道𩠌。