KABOOM

2024-05-15 85 浏览
上次嚟呢间系坐顶楼露天,今次试吓坐室内bar台位感觉又唔错,全晚睇住Bartender调配cocktail,每杯都好精致好靓,睇到哗哗声😍仲望到靓靓夜景🌃好好feel🥰餐厅主打食泰国🇹🇭fusion菜,食物种类同摆盘几特别~ ★ Kamboo Sharing Platter ($248)泰式拼盘好丰富,有猪肉串、炸鸡、泰式鱼饼、春卷等,充满泰式香料味道,再配上三种泰式酱汁,够晒滋味😋★ Scallop Carpaccio ($128)带子刺身切到好薄身晶莹剔透,酱汁味道清新开胃,加上精美嘅摆盘好吸睛~★ Green Curry Risotto With Foie Gras ($228)意大利饭食过好多次,今次呢个用上绿咖喱都系第一次食,酱汁微辣好香绿咖喱味,食唔停口,配上香煎鹅肝,必食推介👍🏻★ Sambal Stingray ($268)我都系第一次见有魔鬼鱼食,用叁巴酱同埋香蕉叶制作的,鱼肉好滑身,个酱汁好惹味😋★ Mandalay ($88)用椰子杯上几特别,有芒果蓉、菠萝汁同柠檬汁,仲有ginger味soda ,味道清新,而且带有淡淡甜味~★ Jambi ($88)有柠檬汁🍋苹

★ Scallop Carpaccio ($128)

★ Sambal Stingray ($268)

★ Mandalay ($88)

★ Jambi ($88)
有柠檬汁🍋苹果汁,仲有青瓜味soda,带来清新的味道~