2020-10-10
餐厅:Vibes the place (薄扶林)地址:薄扶林西营盘第一街112号地舖喺忙碌嘅生活当中,你又有冇一个机会停低饮杯野relax下呢?一入到咖啡店已经感受到静心、放松嘅感觉🧘,咖啡店嘅格局舒适得嚟又有空间感,大部分嘅凳系用樟木头同树化石去造成🌴,分别有袪湿同消除负能量嘅作用;除咗有纯素生酮食物之外,亦有颂钵可以比你体验,享受一下由佢产生出嚟嘅震频感觉,加上不定时搞唔同嘅工作坊,简直系一间非凡咖啡店☕️佛卡夏滋堡Focapattio Keto Bread Impossible burger $138系全素整嘅Impossible Meat Burger🍔!用上咖啡店特制嘅「impossible meat」同秘制酱汁,仲有新鲜嘅蕃茄🍅同沙律菜🥬,真系唔讲都唔知佢系全素。面包系用唔同嘅seeds包括亚麻籽整成,烘烤得好香脆😋,而呢旧「肉」好juicy,无论味道同口感都好似肉嘅质感,完完全全可以呃得到人🤣,素食者有福了😎高山茶 $78用上希腊高山植物🌿,包括佢嘅茶叶同茎,有助改善呼吸道系统、抗氧化同抗炎等作用👍🏼,由摵开高山茶放入茶壶,到冲洗茶叶、浸泡等都系交比你自己做哂,系过程当中仲
地址:薄扶林西营盘第一街112号地舖
系全素整嘅Impossible Meat Burger🍔!用上咖啡店特制嘅「impossible meat」同秘制酱汁,仲有新鲜嘅蕃茄🍅同沙律菜🥬,真系唔讲都唔知佢系全素。面包系用唔同嘅seeds包括亚麻籽整成,烘烤得好香脆😋, 而呢旧「肉」好juicy,无论味道同口感都好似肉嘅质感,完完全全可以呃得到人🤣,素食者有福了😎
高山茶 $78
用上希腊高山植物🌿,包括佢嘅茶叶同茎,有助改善呼吸道系统、抗氧化同抗炎等作用👍🏼, 由摵开高山茶放入茶壶,到冲洗茶叶、浸泡等都系交比你自己做哂,系过程当中仲可以享受过程,系一种治瘾、静心嘅活动💕,都市人啱哂呀😚