自从上一间分店结业之后一直期待几时会重开,终于等到了!难得有人生日就直接订位了。新张期内仲每人送一杯饮品或者一款前菜,所以我们三个都叫左杯酒精饮品。寿星大人同我都系牛精,所以叫左好多款唔同部位的牛。有部分牛会有专人帮忙烧,而且会问你想要几成熟,可以个个唔同,配合大家口味。我自己最钟意系牛胸腹同牛舌,寿星大人就钟意牛柳同牛肋肉。另外大得惊人牛小排面积真系好大,可以一次过试到唔同的部位,不过块牛其实好薄,冇想像中咁大满足,但一试无妨,记得订位时要留定。另外一本壶渍牛肋条都好特别,系壶入面有两条牛肋条,份量十足!不过腌过的肉类同酱料都偏咸同浓味,略为掩盖左牛肉本身的味道,可以的话选盐烧更能品尝牛肉的味道。我们还要了蔬菜盘、海鲜盘同海胆玉子饭,都非常新鲜很好食。服务员的服务态度都非常好,上菜速度就因为受限于烧个炉每次烧得唔多野,所以一定会慢啲,适合慢慢食倾下计。

牛舌
牛胸腹