2022-09-04 147 浏览
之前一直都慕名想试呢间良心居酒屋,一嚟好想试佢𠮶个芝士吉列猪扒,二嚟佢旺角嘅分店之前比人停咗晚市,真系想大大力去支持下💪🏻 终是就趁上星期平日收咗工去咗帮衬佢😎见到网上好多人都推介呢个菜式,本身觉得佢几贵下,但系食完真系觉得非常值得一试🤤 店员会喺你面前将日本A4和牛用火枪烧成你想要嘅熟度,油脂爆炸嘅和牛再包埋蛋汁饭一齐食,超完美嘅配搭,和牛入口即溶,食完一啖已经想再encore😍 但可惜太贵😝呢个亦系我呢个芝士控一直想试嘅菜式😚 上到嚟真系劲夸张,佢嘅芝士多到泻晒出嚟!佢嘅外皮炸到好脆好薄,冇好厚嘅炸粉👍🏻 入面一层层嘅豚肉再加埋甜甜哋嘅三重芝士,口感非常邪恶,但同时又好满足🥰 P.S.呢道菜一定要趁热食,冻咗嘅芝士就唔拉丝嫁啦!呢个寿司睇落虽然都好贵下,但绝对真材实料😌 用上罕有珍贵嘅北海道赤胆,口感非常幼滑creamy,配搭埋新鲜嘅拖罗蓉同面头嘅鱼子酱一齐食,非常之夹,鲜味十足!最有诚意嘅系佢连块紫菜都脆过人😎呢个亦系呢度不可错过嘅菜式!即叫即烧,等咗差唔多20分钟,终于上场🤤 每旧都大大粒,好厚肉🤩 口感鲜嫩弹牙有嚼劲,但又唔会靭,仲有肉汁咇出嚟😳 餐厅好贴心咁安排咗几种调味,

申子和牛烧

吉列三重芝士千层豚肉

海苔拖罗赤胆寿司

极上盐烧牛舌芯
呢个亦系呢度不可错过嘅菜式!即叫即烧,等咗差唔多20分钟,终于上场🤤 每旧都大大粒,好厚肉🤩 口感鲜嫩弹牙有嚼劲,但又唔会靭,仲有肉汁咇出嚟😳 餐厅好贴心咁安排咗几种调味,我觉得最正嘅都系用盐调味!

蓬松玉子
钟意食玉子烧同芝士嘅人都唔可以错过呢个蓬松玉子!成个玉子烧都比较fluffy啲,唔系𠮶种成咗型嘅玉子烧,几特别!玉子整得非常松软,原来入面仲加咗拉丝芝士,又一邪恶之选🤤

乳酸梳打
饮嘢方面,我哋嗌咗柚子同蜜桃梳打,好大杯,味道酸酸甜甜,balance返嘢食嘅油腻感,同埋都开胃啲😌

和菓子
总括而言,好耐都未试过一间咁高质嘅餐厅😍 差唔多每样都好推荐🙌🏻 最后仲送上和菓子作结,非常满足嘅一餐!而店内环境都好有心机布置,有大大个月球灯同埋香港人好有共鸣嘅狮子山☺️ 迟啲一定会再encore!

申子和牛烧
吉列三重芝士千层豚肉