湾仔呢区特别多嘢食,除咗利东街𠮶条大街D餐厅外,其实隔离呢条细细地嘅街都有啲细餐厅,冇谂过想食辣野嘅时候就见到呢间「四合院」,个餐牌吸引左我入去坐。虽然店舖细小,但系非常满座。首先叫咗个炒莴笋,因为唔系好多地方有得食,呢度炒得好爽口,好味!!跟住妈咪见到呢个 << 十三香秘制干锅-虎虾锅>>,即刻啱晒佢个口味又钟意食虾又钟意食辣。 底香我哋拣咗麻辣,配料仲有本身有妈咪最爱嘅豆卜,我哋在额外加左豆干。送到来冇谂过份量咁足料好大碗,虾都有差唔多有十只,只只都好大只,又多肉,好新鲜,妈咪食唔停手。另外好有意外惊喜系𠮶个豆干,普通嘅配料唔系主角,但外层都好脆好香口。妈咪好满意,连剩返落嚟啲辣椒都想打包返去。非常有意外惊喜,会再帮衬,食完非常回味!!值得推介!!

虽然店舖细小,但系非常满座。

妈咪好满意,连剩返落嚟啲辣椒都想打包返去。

非常有意外惊喜,会再帮衬,食完非常回味!!值得推介!!
2017-03-23
  • 虎虾锅