2019-05-16 98 浏览
本身唔系住土瓜湾,但经常去十三街车房𠮶边整车, 次次经过都有留意到呢间串烧铺, 食就真系第一次。撞岩今晚师父仔忙到爆厂,仲要做多几个客先轮到我, 就趁空档去饮返转生啤先讲餐厅环境, 近年土瓜湾开始多咗旧楼重建 ,令到个区多咗啲新楼,可以话系新旧夹杂, 呢间餐厅正正就是,为处于一座新嘅单栋式大厦商场地下,旁边就系冇六十都有五十年楼龄嘅唐楼,虽然隔离系旧楼后巷,但仲算系干净企理,加上佢哋嘅装横,确系有苏豪区好chill既感觉讲番生啤,佢哋有两个选择, 一系大家都饮惯嘅hoegarrden, 另外一只系blue girl, 蓝妹生啤,我真系第一次饮,平时只会系啲大排档见到樽装, 又或者落7仔整番罐罐装蓝妹, 饮落口感非常顺滑,味比较淡唔会苦,好易入口,我觉得加埋串烧,夏天饮系一流嘅我另外点咗客鸡泡鱼干去送酒, 烧到刚刚好,好香脆, 非常夹

我另外点咗客鸡泡鱼干去送酒, 烧到刚刚好,好香脆, 非常夹