2023-03-20
March Viva 🥳继续报复式庆生🤡 以下长文请看到底,因为真系好需要推介畀大家,可能有唔少朋友都已经听过或去过,但我都要讲😇 实在太好食了!!!成日听个朋友提起Paul’s Kitchen, 话D野好好食,一班人去开party好正,而且老板娘仲好nice 好好人,搞到我未去过都成日谂起☺️ 好想去朝圣一下 呢晚话食生日饭,我即刻话去呢度啦🥳 小店系重庆大厦上一层,呢个地方又系好耐冇嚟了🤓见到职员在门口迎接我哋已经劲开心☺️ 入到餐厅,地方虽然唔系好大,但系餐桌摆位好舒服好宽敞,你唔会觉得好迫。装潢好有特色,坐低就觉得去咗另一个地方😌 D碟仲好靓,好似睇紧艺术品🤣一场来到,当然要试招牌非洲王辣鸡煲🐔可以拣辣度,所以不用担心太辣食唔到。呢个融合了非洲特色及港式的鸡煲,你会食到D似曾相识嘅感觉,但又与众不同😄 总知就系好食!个酱汁好惹味,又唔过咸👍🏻另外点了地中海杂锦海鲜浓汤🥘Mediterranean Seafood Stew 呢个系需要提前一日预订的~ 上菜时大家真系哗哗声😦 份量大之外,材料都好丰富🤭 海鲜好鲜甜,配上浓汤真系好搭!原条炸鲫鱼🐟Deep Fried Tilapia 食
继续报复式庆生🤡
呢晚话食生日饭,我即刻话去呢度啦🥳
入到餐厅,地方虽然唔系好大,但系餐桌摆位好舒服好宽敞,你唔会觉得好迫。装潢好有特色,坐低就觉得去咗另一个地方😌 D碟仲好靓,好似睇紧艺术品🤣 一场来到,当然要试招牌非洲王辣 鸡煲🐔可以拣辣度,所以不用担心太辣食唔到。呢个融合了非洲特色及港式的鸡煲,你会食到D似曾相识嘅感觉,但又与众不同😄 总知就系好食!个酱汁好惹味,又唔过咸👍🏻
另外点了地中海杂锦海鲜浓汤🥘
Mediterranean Seafood Stew
原条炸鲫鱼🐟
Deep Fried Tilapia
食非洲菜点可以唔食鱼!炸得外脆内嫩,香口得嚟又juicy! 有D碎骨仲可以食埋添🙈 沾上个辣辣地的秘制酱汁一齐食,好似解到D热气,又带出鱼肉的鲜味,好正呀🤤
店主太太特色炆牛尾🐮
Mrs. Paul ‘s Braised Ox Tail
睇个名就知要试啦。牛尾大大件,Paul太太都炆得咁软身,但又有咬口,好好食!牛控表示很欢喜🥰
甜品有 Churros & Red Velvet cake 🍰
因为座位有限,大家要来Paul’s Kitchen记得book枱喔!叫多几个人一齐去更好,可以试多几款菜喔🥶🥶
下次再见~我仲有好多嘢未试呢🤤