2024-11-08 53 浏览
Cafe 主打非洲菜式,香港好少有得食咁正宗嘅非洲菜,值得到访。SHAKSHUKA 北非蕃茄蛋2只水煮嫩蛋配蕃茄粒和香料,微辣惹味,同多士一齐食,体验北非独特的风味 。SO Meaty Sandwich肉类可以拣叉烧、南非香肠、鸡肉,我就拣咗最稳阵嘅鸡肉,多到一咬就爆馅,酱汁少少辣,吃得过瘾。另外,我仲升级咗做bagel,颇有嚼劲,回弹的口感,味道层次丰富。今次order咗Special Latte系列~红丝绒拿铁,带有淡淡红菜头的味道,健康清新,最紧要系杯coffee好靓,系迷人嘅粉红色💕肯亚抹茶拿铁,淡雅的抹茶香气,风味强劲扎实~夜晚仲有活动,要提下神,就order咗多一杯single origin coffee latte,啲豆嚟自乌干达,令我更能欣赏到呢个产区嘅风味。有层次感,厚重的质感,低沉的~

SHAKSHUKA 北非蕃茄蛋

SO Meaty Sandwich

今次order咗Special Latte系列~

肯亚抹茶拿铁,淡雅的抹茶香气,风味强劲扎实~