2022-09-23 289 浏览
第一次嚟到呢间令人闻风丧胆嘅韩式小店,听讲呢间店的老板态度麻麻,我就入去试下午市堂食。今日老板的心情应该可以,起码冇大声闹人。入到去第一时间记得掩翻埋度趟门,如果唔系就比人闹喇。之后排队,堂食的话记得先嘟安心同针纸,我都差D唔记得嘟安心,好在老板只系唔耐烦,冇闹我。老板广东话麻麻,都听得明广东话,我用英文落单,讲number得喇,我听嘢都有小小困难,我点左蔬菜什锦饭,佢会问你要猪牛鸡,原来会加少少肉嘅,另外叫左玉竹茶,佢会问你热定冻,比完钱,佢会指你坐边,我会嘢食觉得够热,蔬菜丰富好食,觉得淡可以自己加D甜酱,记得快D加,如果有人黎食,佢之后会你未食完会收番支酱㗎!整体食物价钱ok,可以认识唔同文化都系好,希望大家嚟到都少D误会,可以多D沟通,享受韩国美食!
2022-09-23