2021-08-30
生日有谦谦陪我食我喜欢嘅韩国菜真系好开心, 今次来到 Bingo & Cook 超似系韩国呀,因为入面的布置和听嘅歌都全韩的 😍。既然生日紧要食得丰富d 我就叫左以下美食:⚛ 海鲜葱饼 ~ 大家冇睇错呢到的海鲜葱饼真系好大份,仲要材料十足,每件入口你都会咬到海鲜在内,煎得香脆可口。⚛ 铁板韩式葱炒五花腩少辣 ~ 谦谦知道我喜欢食辣陪我食呢份炒五花腩, 原块铁板上镬气十足,大量香葱,芽菜一齐炒五花腩十分惹味, 如果怕油腻,可以学我咁用生菜包住大齐食, 咁就唔油腻仲加份爽甜感。⚛ 酱油无骨炸鸡半份 ~ 去得食韩国菜冇理由唔叫返份炸鸡食下嘅, 小朋友最喜欢无骨,因为啖啖肉带点甜甜的酱油,不过始终太大份食唔哂 🤭🤭🤭⚛ 追加炸鱿鱼筒 ~ 绝对冇加错, 即炸仲要大大只,自己钟意几大件自己剪, 鱿鱼够新鲜够弹牙。🍹 Cookie and cream smoothies ~ 谦谦一见到已经话要叫, 冇计小朋友最爱的曲奇口味,甜丝丝饮落细滑。🍹 Yougurt smoothies ~ 我就喜欢甜酸的优酪乳味,入口劲似益力多大爱 😍
既然生日紧要食得丰富d 我就叫左以下美食: