2022-02-09 197 浏览
前果排好兴食盒子吐司,一路都心思思想试,今次终于黎左呢间Life Toast食,有很多唔同款式既滑蛋吐司,可以价钱升级套餐,有埋小食同饮品。价钱黎讲唔算贵,而且大大份基本上净系食一个吐司都够晒饱😌不过今日想食得丰富啲所以又叫多左几款唔同既小食。 1️⃣软壳蟹亲子滑蛋吐司($68)软壳蟹大大件,炸得好脆好好味,而且唔会好油😋有粒青柠仔,可以挤啲青柠汁上去。加上生菜、滑一滑既蛋,同埋面头一啲蟹籽,好正🤤滑蛋未去到全熟既状态,仲有少少流状,加上吐司带牛油香,成个吐司食落好满足!而且软壳蟹同蛋系真系食到底都仲有,唔系净系得面头见到果层有野👍  2️⃣椒麻脆辣鸡滑蛋吐司($65)呢个好好食!个人钟意呢个多过个软壳蟹!首先鸡扒好大块🤩突晒出块吐司度。是落超脆,而且真系带椒香!拣左中辣,够惹味得黎唔会太辣,而且外皮炸得香脆得黎可以锁住肉汁,入面既大大块鸡髀肉好嫩滑!基本件炸鸡系大到要食左好多先食到有吐司既部分🥰而且都系食到落底都仲有。私心推介呢款!  3️⃣黑松露大啡菇滑蛋吐司($50)呢款比较普通,大啡菇冇我想像中咁大件,不过系juicy既😍呢款调味冇咁重,反而更加食到滑蛋同埋吐司既牛油香,如果唔想食太饱或者

1️⃣软壳蟹亲子滑蛋吐司($68)
软壳蟹亲子滑蛋吐司

2️⃣椒麻脆辣鸡滑蛋吐司($65)
椒麻脆辣鸡滑蛋吐司

3️⃣黑松露大啡菇滑蛋吐司($50)
黑松露大啡菇滑蛋吐司
呢款比较普通,大啡菇冇我想像中咁大件,不过系juicy既😍呢款调味冇咁重,反而更加食到滑蛋同埋吐司既牛油香,如果唔想食太饱或者唔想食油炸嘢既话,嗌呢款都可以过下口瘾。

4️⃣香辣鸡粒(升级套餐+$28)
香辣鸡粒
 吐司可以升级套餐跟鸡粒加饮品。鸡粒一啖一粒炸得几脆,不过呢个炸鸡粒就冇个吐司既炸鸡咁惊艳。

5⃣️黑牛(套餐价+$15)
 好耐冇饮过黑牛!以前系啲旧式茶餐厅或者冰室先会有!见到呢度有得饮就忍唔住嗌左。黑牛即系可乐加朱古力雪糕🥤食埋啲快餐类既嘢,配翻杯黑牛够晒爽皮!

6⃣️温泉蛋芝士烟肉脆薯宝($68)
温泉蛋芝士烟肉脆薯宝
薯宝好多,芝士、烟肉舖满表面🧀️够晒邪恶😈薯宝一粒粒,令人keep住一粒一粒拮黎食🙈食到粒粒薯肉,口感一流而且外皮好脆!温泉蛋笃穿之后蛋黄汁流出,用埋黎点薯宝食一流!

7⃣️心多多拼盘($68)(忌廉芝士酱+$8)

心多多拼盘
心大心细乜都想食啲就啱晒嗌呢个拼盘la!拼盘入面有水牛城鸡翼、香脆鸡槌、黄金紫薯饼、海苔薯条。不过当日冇鸡槌,店员就换左蜜糖鸡翼比我地。个人觉得两款鸡翼比较普通。水牛城鸡翼同蜜糖鸡翼酱汁都唔系好够浓稠,冇我想像中咁惹味。紫薯饼就唔错😙食落中间满满既紫薯蓉。而海苔薯条份量都几多,另外加左忌廉芝士酱,酱既味道除左芝士味之外仲带少少青柠味,感觉几特别冇咁腻,而且比起纯芝士酱味道更加丰富。
软壳蟹亲子滑蛋吐司
椒麻脆辣鸡滑蛋吐司