2024-01-21
每次想食烧肉🥩都一定会谂到炑八既,佢除左成日都会有唔同既套装之外,平时单点都唔会好贵,仲要有多款前菜任食,食多几转前菜就一定饱晒啦!🔸特级牛助骨🦴一大条既牛肋骨,仲有只虾做配菜,牛肋骨大约烧5分钟左右就够嫁啦!烧完都仲好淋,佢本身都已经系腌制咗,我觉得烧完唔使落任何调味料已经好足够啦!🔸韩牛贝身肉🥩雪花❄️纹既手贝身肉,烧完食落油脂分布得好均匀,入口即溶化,又唔会好油腻,份量岩岩好,2个人食每人2块已经好够了😍🔸炑八厚切五花腩🐷大大条既厚切五花腩,成条一齐烧好壮观😍烧到见到金黄色就岩岩好啦,脆卜卜,好似食紧猪肉干咁嫁🔸🧀芝士熔岩饭🍚店员送上嚟就已经喺你面前捞匀嫁啦!用左韩式辣酱同杂菜一齐捞匀,再配上芝士🧀用匙羹拎起就见到有拉丝,系超多芝士呀😍好夹好好食🔸夹心棉花糖配朱古力威化饼作为甜品🍮先烧下个棉花糖再用2块威化饼夹住一齐食,外脆内软嘅棉花糖食落暖笠笠🥰🔸马格利生米酒🍶米酒🍶用碗饮好特别呀!我都系第一次饮米饮,都算容易入口,好有米既香味,配上烧肉就更加岀色🫣
🔸特级牛助骨🦴
🔸韩牛贝身肉🥩