2024-07-31 89 浏览
烤焗西班牙伊比利亚羊扒配自家制羊肉肠烤得几到位,外面微焦,入面仲保持住粉红色,咬落去几嫩。羊肉味唔算好浓,可能因为系伊比利亚羊挂。自家制羊肉肠味几浓,钟意食重口味嘅朋友仔应该会钟意。红菜头蓉酸酸甜甜,配埋羊肉啱啱好。罗勒莎莎汁令成个菜多咗啲清新嘅味道,不过唔钟意草本味嘅朋友仔可能会觉得有啲怪。烤原只西班牙墨鱼配墨鱼汁意大利饭,墨鱼烤得唔错,外面有啲焦香,入面仲系软嫩嘅。不过要小心食,好易整污糟件衫。墨鱼汁饭味道几浓,黑妈妈望落有啲惊,但食落都唔错,海鲜味十足。法式烩番茄蓉酸酸甜甜,啱啱好。热情果拼盘呢个拼盘几有意思,法式焦糖炖蛋面头𠮶层焦糖脆脆地,蛋奶𠮶部分滑溜溜,热情果嘅酸酸甜甜味几明显。千层酥嘅酥皮整得唔错,层次分明。雪葩系入面最解腻嘅,酸酸甜甜冰凉冰凉,几啱饭后食。整体嚟讲,钟意食甜嘢嘅朋友仔应该会钟意。