2019-10-18 135 浏览
今日突然好想食台湾野,就同左朋友黎左呢间九份十份。一入到去,店员即刻好好礼貌咁带我地入座,仲介绍我地有咩好食,真系好好!而且呢到装修得都好靓,系到食野都开心啲。睇一睇menu,听闲呢到既盐酥鸡系一流,就同朋友决定左一于试下!最后我地叫左牛烧牛肉面、综合卤味肉燥饭、盐酥鸡、麻酱粉皮、姜母茶同冬瓜茶。先讲牛肉面,啲牛肉好软身,一啲都唔会硬,仲要成个汤底都系牛肉味,好高质!其次系卤味饭,有肉燥、肾、鸡翼、鸭舌、猪大肠同豆腐。卤水劲入味,尤其系猪大肠同豆腐,真系会食极都唔够喉,而且份量都好多,好抵食!店员仲好好服务,主动问我地要唔要碗仔!黎到我最期待既盐酥鸡,呢到最特别既系仲有好多款调味料拣,绝对唔会食厌呀!啲鸡炸得好脆,睇得出系即制,而且啲鸡都好有鸡味,完全唔似冰鲜鸡咁无晒味!我就最中意食个梅子粉,加落啲鸡到食,真系世界级!仲有个麻酱粉皮,麻酱入面有啲wasabi味,好特别,第一次食,有惊喜!最后值得一提既就系个冬瓜茶,味道好classic又唔会落太多糖,推廌!为左呢到既盐酥鸡,我一定会再黎食!
今日突然好想食台湾野,就同左朋友黎左呢间九份十份。

为左呢到既盐酥鸡,我一定会再黎食!
  • 台湾盐酥鸡