2012-05-10 12 浏览
母亲节那天, 又飞去美国了, 为免母亲大人失落,早点跟她庆祝都是应该的地点选上这家客人之前带我来的餐厅吧母亲的胃肠不太好, 点的都是家常小菜, 其实出来吃饭, 都是免了母亲天天在家辛劳下厨的功夫虾仁炒蛋, 蛋炒得很滑, 虾仁亦非那些"啦"到冇味的虾, 口感弹牙, 送饭一流清蒸时鱼, 问厨师今日有咩鱼新鲜,呢条睇落都几肥美, 鱼肉滑且鲜味, 另外蒸鱼豉油好好味, 走时买多枝走士多啤梨骨, 似乎是呢到的名作, 其实我都系睇见好多人叫先order, 酸酸尾尾好醒胃, 最后汁都Lo埋猪润汤, 本身我唔俾叫的, 因为怕胆固醇高, 不过唉两老话想食, 又有汤落肚, 都只好就范, 猪润好爽口, 系真系几好味既!! 餐厅干净企理, 装潢为中式的红金为主, 岩晒老人家, 得闲可以再嚟
母亲节那天, 又飞去美国了, 为免母亲大人失落,
早点跟她庆祝都是应该的

地点选上这家客人之前带我来的餐厅吧