2024-08-27 92 浏览
今日同屋企人一齐去湾仔酒楼度食海鲜,其实呢间餐厅唔系我拣嘅,系我阿爸拣招牌避风塘炒辣蟹呢个避风塘炒辣蟹都可以,钟意食辣嘅人都应该会OK。而且佢嘅蟹肉嘅部份都比较较多,譬如蟹钳蟹身等等。椒盐特大濑尿虾 我本身好钟意食濑尿虾,炒得好干身,椒盐味好足,虾肉好滑,椒盐味已经渗透咗入去肉𠮶度,不过我钟意连壳一齐舐油盐水浸蚬 上面铺咗好多粉丝,仲有姜丝,配菜等等,为多算系比较丰富,蚬大约有20粒左右招牌醉鲍鱼 鲍鱼两只已经切开咗,唔使自己用牙咬,因为我都好惊咬成旧鲍!醉鲍鱼酒味都几浓郁,未入口啲酒香已经飘到个鼻入面,食落去少少烟靭,但系都炆得好林杨州炒饭同平时食嘅杨州炒饭差唔多,不过都算几足料,又虾、蛋、菜等等,所以一路食小菜一路配杨州炒饭都OK,唔使另外叫饭,两个人生一个饭基本都一定会食得饱

招牌避风塘炒辣蟹

椒盐特大濑尿虾