2018-05-14
今晚约左旧hallmate食饭,大家都话不如食日本野清清地无咁油腻!我地book左枱,黎到既时候已经8:45,但依然座无虚席!餐厅既装修充满日本风情灯光柔和,餐枱上有几个小牌子写住唔同嘅鱼名!意想不到的系餐厅有好多唔同既日本料理,由于选择太多😅我地睇左一阵餐牌先决定好食咩!最后我哋叫咗龙虾沙律,芝麻鸡翼,原条依左目刺身活赤背刺身😳几串串烧同豚肉纸火锅🐷龙虾沙律既菜好新鲜,入面仲有好多番茄同粟米,龙虾同飞鱼子份量一d唔小,啖啖都食到弹牙既龙虾🤭🤭飞鱼子仲劲卜卜脆!芝麻鸡翼炸得热烘烘,外脆内软,又唔会觉得油,而鸡翼面上面既芝麻烧得好香!登登登登!原条伊左目刺身同活赤背刺身!店员推介既伊左目,呢碟刺身拼盘摆得劲靓,令人赏心悦目!鱼肉细致嫩滑,鱼味甘甜,一的雪味都无!轻点酱油已经提升鱼既鲜味。 活赤背刺身就好新鲜好爽口呀!仲食到啖啖海水味😋跟住就系串烧,我地叫左烧广岛蚝,烧鸡软骨同烧日本小番薯🍠 广岛蚝好香蚝味,又唔会烧得太干!正因为朋友唔食牛,所以就叫左呢个豚肉纸火锅,纸火锅具有吸附油腻与去杂质的作用,所以汤喝起来非常清甜!豚肉虽然略肥,但食落觉得爽口的!整体来说,如果想静静地同朋友倾下计食
整体来说,如果想静静地同朋友倾下计食个靓饭,呢道会系一个好地方呢!😋