2022-11-17
去完M+肚仔饿,就顺道去渡船街附近觅食。四点几五点呢个尴尬时段唔少餐厅都落左场又未做晚市,行行下见到星星仲开就random入去试试,点知有惊喜。先登场嘅系LA 牛排骨,铁板上吱吱声,牛排骨脂肪比例刚刚好,唔算太多骨,份量多四个人每人都食到3-4大块,加蒜头泡菜整生菜包食超惹味,一下子就抚慰左空洞嘅肚仔。配Hite 韩国啤酒好爽~芝士海鲜炒饭超邪恶,芝士一路捞一路可以拉丝,系视觉享受。章鱼粒为海鲜炒饭增添左不少口感,食下食下已经有八成饱。好耐冇食过人参鸡汤(半只)所以order嚟过下口瘾,半只鸡唔多但个汤系重点,明明有d饱而且仲有个年糕锅都觉得要加碗白饭+ $10捞鸡汤先心熄。人参鸡汤仲可以count做午市套餐,+ $5就有乐他咖啡,好抵。星星现做辣炒年糕 (细)一d都唔细,一上碟就知道一定食唔晒,炒年糕走甜辣风,而且有好多鱼糕,最后我地KO左3/4好叻,饱到dinner都skip左~环境虽然比较迫但性价比高,非local侍应姐姐态度好好,系个唔错嘅选择。(P.S. 我朋友一个星期之后encore左一次)
LA 牛排骨
Hite Beer
芝士海鲜炒饭
芝士海鲜炒饭
人参鸡汤(半只)
星星现做辣炒年糕 (细)
星星现做辣炒年糕 (细)
(P.S. 我朋友一个星期之后encore左一次)