2009-12-26 16 浏览
本身系好懒唔会写食评,但今次唔写唔得!去开尖东果边,又见杂志介绍就去左e间吉列专门店(唔系去尖东我一定去广东道果间试)等位都等左大半个钟,我两个人同时间仲有两pair一齐坐低,未坐低即叫,一个吉列海鲜一个吉到猪柳(黑豚),当时19:15,侍应都同我地讲吉列要等起码15mins,ok无问题等到19:35先黎碟沙津,都无问题,转头黎埋个吉列海鲜定食跟住见到个肥侍应捧住个餐(应该是我的吉到猪柳),去错隔离,但人地话无叫我示意可能系我,但佢听唔到,我即刻问第二个侍应,佢话CHECK CHECK,跟住见到个肥侍应捧住同一个餐去左老远个张台,第二个侍应就同我讲,帮你追左炸紧果个吉列海鲜食完,又加左几次菜丝(每次加菜丝我都追),见住同我入黎果两Pair人都食雪糕我20:02再吹(第5次),我就俾多15分钟你,你地话要炸15分钟当我吹第5次时,我见到有pair人刚坐低迟我少少叫我到20:18再问(果pair人d野食已经到),佢先话漏左单,已炸紧.........火都黎埋.......我话20:20唔到我埋单走,卒之都系到唔到.最后佢地话请我地食,但个侍应讲我唔好,话"我地请你,你唔洗俾$,无所谓"个感
本身系好懒唔会写食评,但今次唔写唔得!
等位都等左大半个钟,我两个人同时间仲有两pair一齐坐低,
未坐低即叫,一个吉列海鲜一个吉到猪柳(黑豚),
等到19:35先黎碟沙津,都无问题,转头黎埋个吉列海鲜定食
当我吹第5次时,我见到有pair人刚坐低迟我少少叫
我话20:20唔到我埋单走,卒之都系到唔到.
个感觉好HARD FEELING.

讲返个吉列海鲜定食,吉列个皮偏硬,食落有点油,炸GE材料OK,但好细旧
我食过铜锣湾果间,又食过旺角女人街"十XX"
个排名系 铜锣湾 > > E间 > 十XX
既然钱唔差得多一定去铜锣湾果间

服务态度其实算OK,但做唔到野,成班人走来走去都唔知做咩,好似破紧地狱
问佢地成日都话炸紧,唔好意思,都唔系有心帮我追,又唔识处理E D特别事项
虽然最后系FREE左俾我,算做返少少野,但成个过程真系做得好差好差........

环境,坐系几舒适,但千祈唔好坐入面,好大油烟,抽气未做得好,走果时成身油烟味

未食过一餐饭咁谷气,有生之年都唔会再去............
等左好耐先黎一碟沙律
吉列海鲜定食