2023-10-27 356 浏览
琴晚同frd过嚟食晚饭,叫咗个虎燃四皇丼,谂住未试过咩系海胆酱就试下,价钱$118,日本嘢谂住差唔多啦呢个价,老实讲,一开始嚟到系几有食欲嘅,个海胆酱除咗咸咗啲之外捞埋饭同三文鱼都好好食,点知食咗几啖已经开始无胃口,之后谂住可能系我平时细食问题,__街大概半粒钟之后就开始胃痛劲唔舒服,但系觉得剩咁多好似好浪费,所以都食埋上面啲刺身。行出门口feel到胃痛加肚痛,之后就去咗兆万揾厕所,去完觉得好似舒服咗心谂ok冇事嘅,点知落到楼行行吓突然间feel到个口好多口水,劲呕心好想呕,__你老__好似喷火龙咁一嘢呕__咗啰扶手电梯落嚟𠮶度,__哪星仲要系个鼻都呕埋一份,擤鼻涕𠮶阵仲见到啲三文鱼碎,连呼吸都系呕吐物味,仲要我𠮶阵着cross好彩冇呕落啲窿窿度如果唔系我直接崩溃^_^。呕完之后仲系keep住好唔舒服就搭的士快快脆返咗屋企,谂住瞓个觉就冇事,dllm都系又屙又呕,瞓到一半又呕少少,之后继续瞓突然feel到又准备要喷嘢,9冲去厕所到好似喷泉咁喷,仲系你啲刺虾左口鱼三文鱼碎,擤鼻涕都系你啲碎,一粒粒咁。就算到咗第二朝冇呕到,个胃都好似俾人摙住咁,系咁屙水。唔知道系我个海胆酱有问题定系我啲刺
唔知道系我个海胆酱有问题定系我啲刺身特别唔新鲜,定系真系啲鱼中咗辐射毒变做哥斯拉咁喺我个胃到打交,总之成件事好L bad trip,以后都唔会过嚟,行过都要啤一啤
虎燃四皇丼