2019-11-24
话说呢间红伶,喺屋企附近,由细食到大,但从来都唔知系良心黄色小店💛既然知道咗,梗系拉埋爸爸妈妈落街大力惩罚🤪星期六晚上7点,成功坐到最后一枱,之后就要排队啦🤣叫咗五样野:卤水拼盘、冰镇墨鱼片、春菜、炸大肠、蚝饼。卤水拼盘超级入味,每一样嘢都有卤水味🤤冰镇墨鱼片会配豉油wasabi咁上,好爽口好夹!(第一碟冷盘就上。。。我地秒速食晒无影相😭 无图但好食😭春菜!绝对绝对系最大推介!!!好少人会叫,未试过记住试吓!啲菜煮得好林好正🥴炸大肠就配蜜糖上,一咸一甜绝配,大肠都洗得好干净,冇怪味。蚝饼都OK,虽然配埋鱼露有少少咸🤪 但炸得好靓好脆全间铺头只有老板同老板娘两位,feel到人手的确唔太够,点菜执枱大家都要俾啲耐性💛 始终惩罚人地唔可以太harsh架嘛🤪食咗咁多年,以前纯粹系因为好食依家又多咗个原因啦💛咁多年来呢间餐厅都好少要排队,有幸见到呢个光景,忍唔住老顾客都要第一次写食评😂好多时候其实身边好多小店都好好食,只系差一个机会比大家发掘出黎!大家都多多留意身边嘅黄色经济圈💛💛💛
既然知道咗,梗系拉埋爸爸妈妈落街大力惩罚🤪
星期六晚上7点,成功坐到最后一枱,之后就要排队啦🤣
叫咗五样野:卤水拼盘、冰镇墨鱼片、春菜、炸大肠、蚝饼。
卤水拼盘超级入味,每一样嘢都有卤水味🤤
冰镇墨鱼片会配豉油wasabi咁上,好爽口好夹!
(第一碟冷盘就上。。。我地秒速食晒无影相😭 无图但好食😭
炸大肠就配蜜糖上,一咸一甜绝配,大肠都洗得好干净,冇怪味。
蚝饼都OK,虽然配埋鱼露有少少咸🤪 但炸得好靓好脆
食咗咁多年,以前纯粹系因为好食
依家又多咗个原因啦💛