食左好多年嘅甜品店,同朋友喺屯门食完饭嘅指定动作,有时明明唔系要去𠮶度附近都会专登落车买返屋企,因为真系好好食👏🏻 今次又同朋友去食,忍唔住叫到成台都系。 🟥 岩盐拖肥Oreo 鲜忌廉窝夫呢个窝夫真系一定要试,佢个拖肥唔会太甜,上面仲加咗香脆嘅果仁同曲奇,同松软嘅窝夫真系好夹。对于我地呢啲Oreo控,仲要连雪糕都拣埋曲奇味,食完真系相当满足。🟨 焦糖脆脆花生酱甜奶鲜忌廉窝夫每次嚟叹甜品我都要食呢个,系格仔饼嘅高配版,佢地落焦糖脆脆真系唔手软,超多!个窝夫真系好蛋同面粉香!今次我再加埋麻糬系入面,口感再丰富咗!我仲配埋豆腐味雪糕,都几正!🟧 铁观音茶酱麻糬窝夫首先一嚟已经比佢menu个卖相吸引咗,实物都真系好靓!佢最特别嘅系麻糬就咁成块上碟,烟烟韧韧,麻糬控一定唔可以错过!佢另一个重点铁观音茶酱都真系有好香浓嘅茶味,唔会死甜,配埋窝夫就啱啱好。雪糕我就拣咗呢排大热嘅开心果味,都好正。 🟫 炸烧卖 (椒盐)、波波拼盘 (麻辣)又系必叫项目,烧卖配埋泰式酱真为好惹味!朋友钟意食麻辣,所以波波就拣左麻辣粉,里面有烧卖、花枝丸、鱼蛋同薯条,个人觉得麻辣味可以再强啲会更惹味。🟨 盐酥鸡粒、炸鸡软骨

🟥 岩盐拖肥Oreo 鲜忌廉窝夫

🟨 焦糖脆脆花生酱甜奶鲜忌廉窝夫

🟧 铁观音茶酱麻糬窝夫

🟫 炸烧卖 (椒盐)、波波拼盘 (麻辣)

🟨 盐酥鸡粒、炸鸡软骨
鸡粒份量多,炸到松松脆脆,点埋泰式酱,大家劲快就清咗成碟!炸鸡软骨就正常发挥。

🟪 脆Q地瓜球
劲大粒!外脆内烟韧!里面中心好似有啲芋泥咁好好食!

🟦 港式怀旧咖哩三宝
猪皮够软淋,萝卜都几甜,鱼蛋就普通,不过个酱汁唔系普通咖哩,系加埋平时食鸡翼尖果浸蒜蓉辣椒味,够晒惹味冇得输!

🟩 饮品
近排尽量少饮冻嘢,估唔到呢度都有热饮选择,我拣咗蜜桃茶,好香又唔甜。我朋友就拣咗杯都唔错嘅益力多乳酸,同埋杯超啱打卡嘅「蓝天白云」,个样劲靓!佢话饮落去酸酸甜甜咁,好舒服同解腻。