2024-01-24
想坦白讲,我今次去呢家食肆,完全系一个意料之外嘅惊喜!🌟 食开街边小食,今日趁手头有闲,就嚟试下高级啲嘅。就算我唔系乜嘢专业饕餮,但呢啲食物,实在系好到够哂晒口!一入口嘅日本白粟米,新鲜到唔系摆样。超级香甜,个粒粒米跟本就系一粒粒小小嘅糖宝!玉子烧软滑到令人心肝颤,那沙律入面嘅黑醋Sauce,又酸又爽,正㖞!话说,十八层海胆杯影相万人迷,实物更加过相!海胆、牡丹虾、帆立,鲜到爆炸,松叶蟹肉更加系喷香!每筷一口,味蕾开party无误啊!来到活龙虾两食,一边话晒,龙虾已经够鲜,再加上拉丝芝士同海胆牛油,呢种奢华滋味,哗,真系不得了!😍唔系荷包友嘅我仲试咗烧野菜拼盘,谂住清清地,点知个鸡髀菇𠮶阵爆香,车厘茄又靓又好味。最后,个焦糖吐司,简直系甜品界-够脆又够香,冚家好吃!唔知咁样讲,大家明唔明白到底几鬼好味?呢家唔使食指大动,净系闻都幸福到不得了!下次一定会再黎,唔试真系对唔住自己嘅肠胃!🍴💯