2024-11-04 242 浏览
所有朋友都post大闸蟹嘅相,搞到我都劲想食,见到喜记出咗呢一个大闸蟹二人餐,价钱合理,即刻拉朋友同我去食!惠顾呢个套餐仲可以以半价追加招牌避风塘炒蟹一只,每枱只限一只。/🩵 二人大闸蟹宴 $668/🧃 青瓜拌木耳青瓜嘅清新搭配木耳嘅脆口,非常开胃/🧃花胶云吞鸡煲云吞皮薄,花胶滑溜,鸡肉嫩滑,鸡汤鲜甜浓郁,饮咗几碗/🧃避风塘雪花一口牛香脆炸蒜同辣椒劲惹味,牛肉唔会干真真,完全食唔停口/🧃清蒸大闸蟹(公母各二)4只肉质鲜甜、蟹膏满泻,蒸得岩岩好,公蟹就比较多肉,母蟹啲高就更加惹味,每人两只,大满足/🧃酱油蟹面面条用蟹油炒出嚟,咸咸香香,又有蟹独特嘅香味,面质烟靭弹牙/🧃番薯姜水食完大闸蟹饮个番薯姜水,成个胃好舒服,姜味带点微辣,番薯嘅甜味完美中和,真系暖身哂。/# 湾仔美食 #小莲星呑食湾🔻 喜记避风塘炒辣蟹(湾仔元祖老店)湾仔谢斐道379-389号特丽楼地下1-4号舖营业时间:中午12:00-晚上12:00/#喜记避风塘炒辣蟹 #避风塘 #炒辣蟹 #喜记 #海鲜 #扇贝#花胶云吞鸡煲 #海鲜任食 #小菜任食 #蟹 #避风塘美食 #海鲜餐厅#点单#点单#湾仔美食 #小莲星呑食湾#避风塘雪
🩵 二人大闸蟹宴 $668
🧃 青瓜拌木耳
青瓜嘅清新搭配木耳嘅脆口,非常开胃
🧃花胶云吞鸡煲
云吞皮薄,花胶滑溜,鸡肉嫩滑,鸡汤鲜甜浓郁,饮咗几碗
🧃避风塘雪花一口牛
香脆炸蒜同辣椒劲惹味,牛肉唔会干真真,完全食唔停口
🧃清蒸大闸蟹(公母各二)4只
🧃酱油蟹面
面条用蟹油炒出嚟,咸咸香香,又有蟹独特嘅香味,面质烟靭弹牙
🧃番薯姜水
# 湾仔美食 #小莲星呑食湾
🔻 喜记避风塘炒辣蟹(湾仔元祖老店)
湾仔谢斐道379-389号特丽楼地下1-4号舖
营业时间:中午12:00-晚上12:00
#喜记避风塘炒辣蟹 #避风塘 #炒辣蟹 #喜记 #海鲜 #扇贝#花胶云吞鸡煲 #海鲜任食 #小菜任食 #蟹 #避风塘美食 #海鲜餐厅#点单#点单#湾仔美食 #小莲星呑食湾#避风塘雪花一口牛#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography