2024-12-27 0 浏览
上星期我同家姐去咗观塘Casply西餐厅,为咗预祝圣诞节🎄,试咗好耐都想试嘅餐厅。头盘我地点咗法国蜗牛🦷,佢加入咗啲特制嘅面包糠,摆喺蜗牛上面,系绿色嘅,仲好似森林咁🌳。食落口感丰富,有唔同层次感,好特别👍。我仲点咗个三文鱼卷🐟,三文鱼好新鲜,里面包住嘅馅料系松脆嘅,层次感好特别。主菜我地都升级咗,要咗波士顿龙虾🦞同安格斯牛柳🥩。牛柳就一般般,但系龙虾真系有惊喜,用料好新鲜,已经拆晒肉,所以食得好畅快满足😋。蘑菇汤🍄都好特别,有啲丰厚嘅感觉,好似打入咗空气咁,我好钟意。甜品虽然好多选择,但系可能太夜,只剩返朱古力三层蛋糕🍫,虽然配搭得好靓,但系有啲太甜。总括嚟讲,呢间餐厅嘅环境好舒适,由地铁站行过嚟都唔算太远🚶‍♀️。服务好贴心,经理仲送咗我地两杯饮品🍹。我对呢度好有信心,下次一定会再嚟试其他甜品🍰。

2024-12-18
庆祝纪念