2019-06-09
行经呢间铺头见到佢嘅装修好复古,有少少似日式嘅风格,原本以为系食一间日本野,点知原来系食台湾菜。小妹都好耐冇食台湾菜,于是入去帮衬下。食得台湾菜梗系要食牛肉面啦,佢呢度嘅牛肉面种类都几多下,主要系𠮶啲牛肉部份有好多唔同嘅配搭。俾个餐牌大家参考吓:我哋嗌咗个百页豆腐做餐前小食。佢叫就叫豆腐,但其实质地似一旧鱼糕咁,好实净,配埋佢𠮶个甜不辣酱,又几夹㖞。例牌食台湾菜我都会食佢哋嘅卤肉饭,呢度嘅卤肉饭令我喜出望外,坊间嘅卤肉饭一般都会好容易食几啖就会滞,但系呢间嘅卤肉饭唔知系因为个饭定系个卤肉汁嘅原因,真系有种越食越想食嘅感觉,唔系老吹,系真系食到唔停口!!仲要佢碗底都有卤肉汁㗎,唔使惊食到一半要食白饭~正到!川味红烧牛肉面:个面汤底好浓味,见到餐牌写话系冇落味精用骨熬㗎。牛肉嘅份量都好多,有成四大旧。牛肉嘅咬口好软腍,仲好入味。面嘅话建议大家拣粗面,因为粗面嘅咬口好烟韧,配埋个软腍嘅牛肉,味道同口感都一流!朋友拣左川味红烧三宝牛肉面,佢话三种牛嘅口感都好唔同,但全部都好入味,个汤底仲要辣辣地,表示好正~总括嚟讲,台湾菜我就唔系经常食,但真系第一次食到一间我觉得一定会再黎嘅台湾菜铺头。仲要价
仲要佢碗底都有卤肉汁㗎,唔使惊食到一半要食白饭~正到!
总括嚟讲,台湾菜我就唔系经常食,但真系第一次食到一间我觉得一定会再黎嘅台湾菜铺头。仲要价钱又唔贵,经过尖沙咀嘅朋友仔一定要黎试下呀!