2023-02-18
经过上环见到这一 间餐厅暗黑嘅街度见到呢个嘢令我觉得我想试一试款式都可以自己拣,但系睇落 signature Bowls 款式都好吸引所以就直接拣这款 其中两碗觉得非常吸引,我自己就拣唔到,所以同朋友一人一款其中饭又可以有多项选择, 可以拣寿司饭、糙米饭、寿司饭配沙律菜、糙米饭配沙律菜上台已经冇得输sweet up your life配咗糙米饭沙律菜三文鱼份量有好多三文鱼配芒果嘅组合非常搭配, 芒果够熟清甜 ,而且上面仲有花生芝麻同埋柚子醋,食落感觉系清新红萝卜仔唔系平时食开𠮶种红萝卜,系皮红色里面系白色爽口脆身整碗饭糙米饭分量不少,菜量充足新鲜爽口,牛油果捞埋落去糙米饭好食,唔需要再额外加汁,已经好够味Cream baby 大大碗上面仲有木鱼碎同埋鸡蛋丝鸡蛋丝真系砌得好幼真系打卡一流拨开里面真系先至睇到里面原来仲有豆腐同埋大量蟹子呢碗系寿司饭加沙律菜,将蟹子捞埋寿司饭食,有日式的感觉,而且同样唔洗加任何汁已经好够味两个人食完非常大满足,食到好饱但系又唔会觉得好腻嘅感觉店舖环境光猛舒适,觉得系坐低慢慢好好食一餐 的好地方有一个吞拿鱼款都配搭不错,下次再经过会再试其他款式
暗黑嘅街度见到呢个嘢令我觉得我想试一试
其中两碗觉得非常吸引,我自己就拣唔到,所以同朋友一人一款
上台已经冇得输
sweet up your life
配咗糙米饭沙律菜
三文鱼份量有好多
红萝卜仔唔系平时食开𠮶种红萝卜,系皮红色里面系白色爽口脆身
Cream baby
大大碗上面仲有木鱼碎同埋鸡蛋丝
鸡蛋丝真系砌得好幼
真系打卡一流
拨开里面真系先至睇到里面原来仲有豆腐同埋大量蟹子
两个人食完非常大满足,食到好饱但系又唔会觉得好腻嘅感觉
店舖环境光猛舒适,觉得系坐低慢慢好好食一餐 的好地方
有一个吞拿鱼款都配搭不错,下次再经过会再试其他款式