爱丽丝好钟意食芋圆,但自从中过几次伏之后,深明今后食芋圆只可以去番专门店食,平时经过开芋圆圆咁多次都因为太饱直行直过,就趁今次未饱试一试佢~~~😋😋夜晚8点几钟晚饭时间,谂住实有位啦,点知入面8个位完全坐满😱唯有一边排队一边睇下舖头入面有咩食啦~点知店员冇提示加上冇留意到店外有个牌写住「先买野食后等位」,搞到本身好快有位,但就俾人迟来先上岸坐低左😑依一点可以做好少少👀最后等左大概10-15分钟终于有位~最后嗌左黑糖桂圆芋圆,因为一心系想食芋圆,所以都冇对个糖水底好有期望。糖水都系一般野,配料有桂圆同雪耳。本身排队见到入面有人整紧芋圆,已经令爱丽丝更加兴奋😍果然冇令我失望!芋圆烟烟un un,竟然冇用糯米粉制造😲紫薯、南瓜同芋头味都非常浓郁,每只味有大概三至四粒。佢仲俾一般舖头既大粒,软硬度适中,食芋圆最怕食中中心实的的煮未熟既🤢见到隔离位份芋圆糖不甩好似仲多啲芋圆,下次要嗌黎食先得🤤🤤Ps:原来佢地即将搬去对面大舖,恭喜恭喜!舖头虽然细细间,但一路食一路食客不断,听到新舖有成廿张枱😲😲都几大间啵,希望新舖可以keep住质量啦👍🏻👍🏻

黑糖桂圆芋圆

见到隔离位份芋圆糖不甩好似仲多啲芋圆,下次要嗌黎食先得🤤🤤

黑糖桂圆芋圆