2023-12-21
📍 石一烧(九龙城)人气每天日本直送🇯🇵食材系九龙城每日都大排长龙好受香港人欢迎好多人都会过黎朝圣一下~最近餐厅举办左一个{啤酒挑战}有三款啤酒可以拣🍻🍻奥利恩生啤(冲绳)🍻奥利恩黑啤(冲绳)🍻七宝札幌啤酒(北海道)7秒 饮晒一杯350ml 啤酒会再送一杯 钟意饮酒既朋友仔,一定要黎挑战一下!我既同行者系4秒就挑战完毕啦,大家想破佢记录既话就快啲过黎玩下啦🍺极级和牛盛会之2人前整个餐都好丰盛,由头玩到尾,自己烧上等和牛到甜品环节,都系自己一手一脚完成✅好有满足感🥰沙律🥗系时令蔬菜,好鲜嫩!樱花虾味噌汤晔,汤面铺满全部都系樱花虾,连汤头都有丰富既虾味同昆布自然既海盐味,好丰富🦐甜酸辣包含哂系✨ 前菜三品,本人比较钟意✨带子裙边,就算腌制过,都仲有带子既鲜味👍店员比左个提示我哋,由淡至油脂重味顺住食,更可以食到牛肉的鲜味和牛油脂味重,口感上蛮滑嫩的油花分布超级均匀🐮口感层次丰富尾韵透著一丝鲜甜-入口即化不会过于油腻,非常推荐🥩✨日本九州A4 和牛上前腿肉✨ 日本九洲A4和牛柳(+60)✨日本九州A4和牛三角胸今日我地食既和牛都系来自岩手县,听讲仲系冠军牛,拎过好多奖,以下系和牛小介绍!「牛
人气每天日本直送🇯🇵食材
系九龙城每日都大排长龙
好受香港人欢迎
好多人都会过黎朝圣一下~
最近餐厅举办左一个{啤酒挑战}
有三款啤酒可以拣🍻
🍻奥利恩生啤(冲绳)
🍻奥利恩黑啤(冲绳)
🍻七宝札幌啤酒(北海道)
7秒 饮晒一杯350ml 啤酒会再送一杯
钟意饮酒既朋友仔,一定要黎挑战一下!
极级和牛盛会之2人前
沙律🥗系时令蔬菜,好鲜嫩!
樱花虾味噌汤
店员比左个提示我哋,由淡至油脂重味
顺住食,更可以食到牛肉的鲜味
和牛油脂味重,口感上蛮滑嫩的
油花分布超级均匀🐮
口感层次丰富尾韵透著一丝鲜甜-
入口即化不会过于油腻,非常推荐🥩
✨日本九州A4 和牛上前腿肉
✨ 日本九洲A4和牛柳(+60)
✨日本九州A4和牛三角胸
「牛匠•岩手牛」:
>来自岩手县,又称「威士忌和牛」
>牧场在日常饲料,加入威士忌粕,令牛匠岩手牛的油脂带有浓郁香味,其油花分布比率等级达至 5,而同时达到 A4-A5 级,会被评为上等
>每年只生产 1000 只,每月只约有 80 只,以往只作日本内销,香港由 2020 年尾才开始引进,数量较稀有
另外配有菇盛会🥢集齐日本季节性嘅菇类,烧一烧就食得,正👍
跟餐会配✨ 稻庭乌冬✨日本米饭🍚
两款都好有日本Feel ~
本人比较喜欢鸟冬,汤底系酱汁味,热乎乎好温暖😙
普洱咖啡《甘香浓醇》热饮茶感,去除牛脂既腻~
日式甜品以自制抹茶雪糕为结尾。
丰富既绿茶味,搭配云呢拿雪糕🍦
令整杯都好岀色👍