2020-09-07
之前下午都食過, 覺得呢間D意粉好好味, 有晚去搵屯門朋友食飯, 大家都想食意粉, 就決定推佢入坑. 今次係打電話落單外賣自取, 即叫即做大約20分鍾就可以拎啦!煙鴨胸沙律 ($68)份量足夠, 沙律醬汁酸酸甜甜, 開胃之選. 煙鴨胸配上清新的蕃茄片剛好去除了油膩的感覺.蕃茄忌廉蟹肉寬條麵 ($88)又係超多蟹子灑係上面, 很喜歡寬條麵的口感, 比一般圓意粉更有咬口, 掛汁能力亦比較強. 蕃茄同忌廉很平衡, 唔會有一邊搶左味, 加入了蟹肉為這個寬條麵加入了海水的咸香. 每一口都好讚~同朋友都非常推薦呢一款!北海道帆立貝明太子意粉 ($98)超多明太子既意粉底, 每一口都充滿鮮味, 帆立貝肉厚肥美, 輕輕香煎一下剛剛好, 不會變左縮水帆立貝.幾樣菜都感受到餐廳的高質素廚藝, 每樣的味道都是互相配合把食材的優點都煮出來了. 誠意推薦~ 唯一要提醒既係 午市通常都好多人排隊, 要有心理準備.
煙鴨胸沙律 ($68)
蕃茄忌廉蟹肉寬條麵 ($88)
北海道帆立貝明太子意粉 ($98)