2023-10-07 100 浏览
九龙城多嘢食就系人都知 虽然佢出名食泰国嘢,但其实仲有其他好嘢食。今日去咗一间打边炉,价钱又唔算太贵 但系食材好新鲜 同埋好有诚意😳😳 完全唔系行货。我哋要左沙嗲汤底,沙嗲汤底唔系话好杰身个只 但出奇地有好浓郁,同埋有大量嘅花生碎,店员都有提醒要不时搅拌一下,费事黐底。因为我哋都唔食牛 肉类就叫咗羊肉片同埋西班牙黑毛猪,我个人就比较钟意西班牙黑毛猪 平时会觉得打边炉食猪肉片比较硬 但呢度咁厚切食落肉质都好腍 而且有油脂 更加香口。佢嘅羊肉比较特别 配埋腐乳 超级夹!另外我哋叫咗个特色鱼蓉面,味道好特别,系要自己唧落个汤度,主要其实都系鱼肉 不过就比一般嘅鲮鱼肉有咬口,一条条咁食都几特别。三宝丸有墨鱼,牛同埋猪,都系餐厅自家制,每款有四粒 份量可以,每款都各有特色几好食。最后我哋仲叫咗个西洋菜饺,除咗入边有满满既西洋菜,估唔到佢每一粒入边都有半粒带子肉,粒饺即刻唔同哂 好鲜味😋😋2个人埋单$700左右 好满足!

2个人埋单$700左右 好满足!