2023-03-11
点了午市398二人餐,包点心2件、烧味2件、羹一碗、海鲜(带子一只)、菜一碟及饭一碗每样少少可谓入门版的testing menu。食材是靓的,但调味真心麻麻,个羹足料但好淡味,个海蜇头太入味咸左少少,最正是叉烧,半肥瘦又松软又入味,点心料是新鲜但味道″苏苏″地有点怪,元贝够大只good, 碟菜中规中举但D肉松同菜松跌埋左一面唔系放中间卖相唔太靓,饭是软饭,茶是顺滑几好饮。服务方面完全match唔到佢想做既档次同开在海港城客人期望的服务。首先食「位上」一人一碟的餐食过好多间其他餐厅一般都是会放在食客中间的,但佢上完前菜后其他菜式就放在一旁算(明明中间位是空著的),最惨是伙记冇人记得个餐包2碗饭,食剩碟菜等左半小时都冇饭送上,其实佢个套餐设计都怪怪地,元贝同菜送饭吃感觉怪怪的,睇番menu佢最应该一开始就送上饭最恰当,起码有叉烧送饭又唔会唔记得。其实开左2个月都咁既服务有D搞笑,观察下周围都几欢乐,有D切片皮鸭鸡手鸭脚,有D分龙虾弹晒D汁出来,分完拿手机影相打完卡先俾个客食,又成日记错枱送错点心同茶,激亲眼镜经理(离远都听到佢指导员工)。有个眼镜姐姐同另一个短发姐姐较醒目,主动加茶及观察到
其实开左2个月都咁既服务有D搞笑,
观察下周围都几欢乐,有D切片皮鸭鸡手鸭脚,有D分龙虾弹晒D汁出来,分完拿手机影相打完卡先俾个客食,又成日记错枱送错点心同茶,激亲眼镜经理(离远都听到佢指导员工)。有个眼镜姐姐同另一个短发姐姐较醒目,主动加茶及观察到客人意向,例如眼镜姐姐看到我自行拿带子碟会立刻主动前来提出由佢将带子上碟及短发姐姐看到我望下周围会上前问有咩事再拿走佢同事送错的茶搬到对的枱上。
行出行入经开放厨房,虽然带口罩是自由的,但做饮食业前枱始终俾人睇到对食物冇戴口罩有点冇咁好。
温馨提示:观察到周围枱枱都查单所以都pay attention左,个餐包2碗饭但唔知点解收多我两位饭钱40蚊,好彩睇清楚。
餐厅优点:环境靓又好坐,适合聚餐,话贵唔贵,话平又唔平咁
p.s 虽然佢系美心集团下,但冇得储yuu分。