2023-10-28
今日同朋友去咗德福广场嘅千両食lunch,lunch set做到下午5点半,平日嘅下午两点几唔算多人,我哋唔使等位就入得,呢间餐厅座位阔落,环境都几舒服。我哋嗌咗百両定食同埋炙烧寿司加牛肉乌冬定食。炙烧寿司加牛肉乌冬定食有四件寿司,包括炙烧三文鱼腩、炙烧赤海虾、炙烧带子同炙烧鳗鱼,全部只烧完嘅寿司都好香口,赤海虾同带子仲有一阵好香嘅牛油味,食落都好新鲜爽口。牛肉乌冬个汤底清甜,牛肉送上枱嘅时候仲有少少生,但放咗一阵之后就比热汤整熟咗,所以熟嘅程度拿捏得啱啱好,咬落去好腍同有牛味,乌冬就比较幼身,食落去口感幼滑。另外仲有芝麻餐酱生菜沙律同三件炸物,包括炸虾同炸鱼,炸到好香脆。百両定食有六件寿司,包括三文鱼、蟹籽三文鱼军舰、天妇罗虾卷、鲷鱼同贝类,全部都几新鲜,手握饭团大细适中。热乌冬汤底清甜,充满浓浓嘅木鱼味,幼身嘅乌冬好弹牙。天妇罗炸物有三件,包括南瓜、番薯、大虾,同埋芝麻酱生菜沙律。总括而言,呢两个午市定食都算有水准同抵食!📍九龙湾伟业街33号德福广场1期1楼F27号舖位置就脚:🍊🍊🍊🍊餐厅环境:🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整体CP值:🍊🍊🍊🍊
📍九龙湾伟业街33号德福广场1期1楼F27号舖
位置就脚:🍊🍊🍊🍊