2024-09-23 168 浏览
话咁快又就黎黎到太太嘅生日月😬今年就早啲啲开始同太太庆祝一下生日先😊呢晚我哋就黎到湾仔QRE Plaza嘅「秋田铁板烧刺身专门店」😋系OP已经见到佢哋用料新鲜!相当之高质👍咁就带埋太太黎试一试先得☺️秋田二人前套餐 $888/pp季节沙律鱼籽鹅肝蒸蛋鲜活时令龙虾原只鲜活南非鲍鱼季节时令海鲜(元贝)香煎顶级鹅肝鹿儿岛霜降和牛薄烧卷鹿儿岛霜降和牛厚烧秋田炒饭炒野菜龙虾清汤精选甜品(抹茶味雪糕+ 曲奇味雪糕)首先当然最想讲嘅紧系所有嘅用料上乘 同 非常非常之新鲜👍呢餐真系无得顶呀!相当之高质😋前菜先黎沙律🥗热下身先😂 跟住就系鱼籽鹅肝蒸蛋暖一暖个胃先,然后重头戏开始陆续黎啦😬首先出场嘅系十分新鲜嘅龙虾🦞铁板烧师傅系我哋面前即场生㓥🙈真系好生猛👍用上龙虾嘅膏炒龙虾肉,哗…真系无得弹呀🤤爽口弹牙嘅肉质!再加埋又香又鲜甜嘅龙虾膏,令到成件事升华左好多😋再用埋龙虾烹调成汤,亦系相当鲜味十足👍食完龙虾就到另一个新鲜嘅食材南非鲍鱼出场☺️师傅烹调嘅时间岩岩好👍食落又腍又鲜甜!唔会煮到韧😋跟住就到时令海鲜大元贝出场啦😊见到元贝肉相当大粒而且厚身👏师傅仲系元贝肉上面加上金箔 同 鱼籽!令食材变得相当之高级 同

秋田二人前套餐 $888/pp

季节沙律
鱼籽鹅肝蒸蛋
鲜活时令龙虾
原只鲜活南非鲍鱼
季节时令海鲜(元贝)
香煎顶级鹅肝
鹿儿岛霜降和牛薄烧卷
鹿儿岛霜降和牛厚烧
秋田炒饭
炒野菜
龙虾清汤
精选甜品(抹茶味雪糕+ 曲奇味雪糕)

食完龙虾就到另一个新鲜嘅食材南非鲍鱼出场☺️师傅烹调嘅时间岩岩好👍食落又腍又鲜甜!唔会煮到韧😋跟住就到时令海鲜大元贝出场啦😊见到元贝肉相当大粒而且厚身👏师傅仲系元贝肉上面加上金箔 同 鱼籽!令食材变得相当之高级 同 吸引😬

然后黎到小编同太太都好期待嘅鹅肝😍真系非常之大块 同 厚身😋一煎鹅肝果阵油脂香味就飘出黎!香气扑鼻😻一食入口仲要入口即溶!OMG!回想起都流晒口水🤤

之后就黎到和牛薄烧 同 厚烧啦!一食落口就知道和牛十分之高质!又系入口即溶🙈不得之了😝

跟住食埋炒饭,已经饱左7-8成啦😝再整多个炒野菜清一清口味,食埋红豆铜锣烧 同埋 雪糕做甜品,超级大满足😌

Kirin Ichiban Draught $60
Sparkling Juices $38

P.S 餐厅嘅店员态度友善 主动!而且师傅亦非常之窝心地用鸡蛋🥚画左个「生日快乐」嘅字送比太太😊 真系令到我哋感到窝心 及 宾至如归🥰 十分感谢☺️