2024-07-20 60 浏览
同朋友去食观塘成运的一间餐厅朋友午餐时食过觉得好好食所以带我嚟餐厅有cafe嘅感觉 墙身仲有一幅好靓嘅壁画见到餐厅系用日本う米猪餐牌选择全部都好特别朋友继续食佢嘅吉千层吉列豚我就试一试呢个好特别嘅一口翡翠千层吉列豚可以配咖哩饭或者咖哩乌冬朋友就要咖哩乌冬我就要咖哩饭先上咗一个餐汤餐厅里面仲有一些爽身的蘑菇, 清新又特别店舖内黐住用日本う米猪, 一食就知完全冇揸流滩,猪肉味浓,完全冇骚味, 吉列炸浆唔会好厚真系唔使去日本都有喺日本食紧日本猪嘅感觉以为咖哩只系配菜就错了, 咖哩好食到发癫, 唔系日式咖哩,感觉似系港式咖哩, 微辣得嚟唔会死辣,咖哩味浓郁, 真系好耐冇食过咁好味嘅咖哩翡翠千层吉列豚里面系翡翠苗 , 爽口的翡翠苗同猪肉的油香 非常搭配最尾店长推介特饮, 舒缓々空气理念系好似一个饮得嘅甜品tiramisu咁样哗...真系冇谂过一杯唔系贵嘅饮品,竟然饮到咁浓厚嘅奶泡, 完全饮得出系用心制造另一杯 unbloodmary饮落有点似一杯无酒精cocktail各有特色食得出每样食品都好用心制作以呢一个质素嘅食材简直系超平88蚊食一份真正日本产猪肉, 仲要咁大份经过开观塘都会再嚟食
同朋友去食观塘成运的一间餐厅

我就试一试呢个好特别嘅一口翡翠千层吉列豚
可以配咖哩饭或者咖哩乌冬
朋友就要咖哩乌冬我就要咖哩饭

先上咗一个餐汤
餐厅里面仲有一些爽身的蘑菇, 清新又特别

真系唔使去日本都有喺日本食紧日本猪嘅感觉

翡翠千层吉列豚
里面系翡翠苗 , 爽口的翡翠苗同猪肉的油香 非常搭配

最尾店长推介特饮, 舒缓々空气
理念系好似一个饮得嘅甜品tiramisu咁样

另一杯 unbloodmary