2024-10-21 490 浏览
今次呢餐真系冇得挑剔,煲花胶鸡汤底好浓郁。汤滚之后我就连续饮咗两碗。海鲜新鲜。摆盘都好精致。所谓嘅色香味俱全。餐厅地方都几阔落,如果搞party或者聚会可以上楼上包房。一楼划分咗儿童区,带小朋友嚟可以俾佢喺度放下电。海鲜盛盒海鲜盛盒入面有好多精选嘅食材,包括鲍鱼、海虾、蛏子王、元贝、广岛蚝同鱼唇。每一样都新鲜得嚟又美味,特别系鲍鱼,口感滑溜,真系一流。花胶浓汤鸡煲呢个鸡煲用花胶煮成,汤底浓郁,味道非常入味,鸡肉嫩滑,食落去好暖心。花胶嘅口感亦都好好,令人回味无穷。全天然霜降肥牛霜降肥牛真系唔可以错过,肉质滑嫩,放入汤底一煮即熟,保留住咗肉嘅鲜味,搭配啲蔬菜食更加完美。酥炸虾饼酥炸虾饼外脆内嫩,虾味十足,适合做小食或者前菜,口感好,搭配泰式酸甜酱一碟六件一次清晒。什丸佢哋嘅什丸包括金沙流心鱼蛋、芝生丸同蟹籽包心丸,个个都好有特色。金沙流心鱼蛋一咬就流出来嘅黄金馅,真系好惊喜!什饺鲜虾水饺皇、韭菜肉碎饺同鲜虾云吞,每一口都充满鲜味,皮薄馅多,全部都系由店舖人手包。饮品最后,试咗有机柚子梳打同百香果柚子蜜梳打,清新又解腻,为整个晚餐画上完美句号。

海鲜盛盒

花胶浓汤鸡煲