2020-10-09 639 浏览
谂起好耐冇帮衬文记,车仔面瘾起,收工后就约埋男友一齐去食啦!七点几去到本店见到有条人龙喺门口排紧队,唔知系等紧入去定系买外卖。于是我地就行远少少去咗第二分店攞飞仔啦。都几快就轮到我地,点知原来系安排我地去隔离个铺位食,叫我地企喺门口剔纸仔,当外卖咁做。~~~🐨咁我地入咗去之后,等咗一阵,我地点嘅食物送嚟喇。因为太耐冇食嘅关系,都即刻饮咗啖汤先。我拣咗腩汁,所以味道都有少许咸,食完之后劲口渴。不过唔紧要啦,又唔系经常食!~~~🐨唔知点解成日凝住外卖嘅胶碗比起堂食嘅瓷碗份量系少啲嘅,有冇人比较过可以解答到我呢,哈哈~~~~🐨讲返食物嘅质素,都系一贯水准啦。萝卜好清甜,大大旧入口即溶𠮶只。牛孖筋都炆到好软稔,猪红又系好软滑;男友嘅手打鱼肉有陈皮味,花胶都不过不失,尤其而家进入秋冬时分,可以帮皮肤补充返骨胶原呢!仲有我好钟意嘅玻璃辣鱿鱼,用上文记秘制辣汁,少许辣好滋味!

2020-10-08